Sarike

Initiatiefnemer – Kunstenaar – Project Ontwikkelaar – Illustrator – Web design

Wie ben ik?

Ik ben Sarike Gaillard

Geboren in het kleine Klundert en via Eindhoven, Milaan en Antwerpen terecht gekomen in Prinsenbeek, moeder van een prachtige zoon, én project ontwikkelaar en kunstenaar.

Binnen mijn bedrijf ‘Sarike’ ontwikkel ik lesprogramma’s voor jonge, en oudere kinderen waarbij ouderparticipatie een rol speelt. Mijn producten bestaan vaak uit een prentenboek met daarbij een verdiepingspakket, wat in de klas kan worden ingezet. Wat ik belangrijk vind, is om een maatschappelijk thema aan te snijden. Een goed voorbeeld is het project waar ik nu aan werk: ‘wat een gemier!’, waar multiculturaliteit en filosoferen/debatteren over verschillen, zoals taal, en overeenkomsten centraal staan.

Bij de ontwikkeling van deze producten is voor mij het (samen)werken met en onderzoek doen naar de doelgroep noodzakelijk. Inleving is vereist, maar niemand kan zo goed aangeven waar zijn behoefte ligt als het individu of de samenleving zelf. Door veel vooronderzoek en veel gebruikersonderzoek, krijg ik hier feeling voor. Door te analyseren en te interpreteren, kan ik de resultaten om zetten in passende producten en diensten. Mijn creativiteit en gedrevenheid zorgt dat ik net dat stapje extra doe en kansen zie die anderen niet snel zullen zien.

In de tijd die ik over heb, ben ik vaak aan het schilderen en tekenen.